Information från styrelsen

Här kan du följa Styrelsens arbete

                                                  Kalendarium Höst 2021

16-17 september

18-19 september

30 september

NU-dagarna i Stockholm

Styrelsemöte

Företagssköterskan nr 3

Alla

Maria Nilsson

Styrelsen

                                                  April 2021

Vi hoppas ni börjar få vårkänslor, för det har vi!

Arbetet fortsätter med att planera för framtida event, så som årsmöte, nästa tidning och NU-dagarna! Där emellan arbetar vi ju faktiskt med företagshälsa. Hur ser det ut på din arbetsplats i dagsläget?

Vi vill slå ett slag för mynaks fina arbete! Det kommer fler och fler bra rapporter och andra publikationer.

Dessa finner du här: https://mynak.se/publikationer/

Trevlig läsning i vårsolen!

/Styrelsen

 

 

                                                  Mars 2021

Över ett års tid har vi levt med covid-19 pandemin och med allt vad det innebär. Några av oss har varit permitterade, andra har arbetat med PCR-test på kunder och vaccinerat. Företagssköterskans roll har varit liksom alltid komplex även i detta rådande läge. Med det sagt hoppas vi att du inte glömmer bort dig själv och ser till att du hämtar energi mellan varven.

Nämnda pandemi påverkar också årets utbildningsdagar som nu är planerade till hösten, närmare bestämt 16–17 september 2021, mer information kommer inom kort. Temat för i år är ” glädje på arbetet”!

När du ändå har framme din kalender så tycker vi att du ska notera 19/5 kl. 18:30 och anmäla dig till ordforande@foretagsskoterskor.nu så att du kan delta på vårt digitala årsmöte! Glöm inte att anmäla någon av dina kollegor till hederspriset Årets företagssköterska!

Vi ser fram emot att se dig där!

/Styrelsen

 

                                                  Februari 2021

Det är härligt att vintern äntligen anlänt till alla delar i vårt avlånga land. Och det var ett kyligt Stockholm som styrelsen möttes av när årets första styrelsemöte ägde rum första helgen i februari.

Det var fantastiskt roligt att träffa varandra igen och gå igenom verksamhetsberättelse och plan för kommande år. Det är mycket nytt på gång och det är roligt! Såklart låg mycket fokus på NU-dagarna som förhoppningsvis kommer att äga rum under hösten 2021.

Årsmötet kommer äga rum i maj precis som planerat, men digitalt. Mer info kommer! Kanske är du intresserad av att vara en del i att föra föreningen framåt? Då tycker vi du ska höra av dig till valberedningen för att höra mer.

Var rädd om dig och håll i och håll ut!

/Styrelsen

                                                  November 2020

Nu är hösten här på riktigt vilket de flesta av oss kan känna dubbla känslor för. Höstens nystart har varit igång ett tag och mörkret tränger sig på. Det blir en annorlunda november för många av oss med striktare restriktioner och arbete på distans. Det är en ny värld helt enkelt, och det är också temat för nästa nummer av vår tidning.

Vi blev inbjudna till svensk sjuksköterskeföreningens ordföranderåd med ”Erfarenheter av Covid-19 och viktiga framtida frågor” där vår Josefine deltog. Mer om detta i nästa nummer av tidningen.

Vi har även fått ett mail från Lina Hammarbäck och är ansvarig för fonder och stipendier på Svensk skjuksköterskeförening som bad oss att sprida ordet om Svensk sjuksköterskeförenings fonder för ekonomiskt stöd. Det är en samlingsfond som är ämnad för sjuksköterskor som har som ändamål att stödja sjuksköterskor som på grund av sjukdom, hög ålder eller av annan anledning är i behov av ekonomiskt stöd.

Sista ansökningsdatum är den 1 februari 2021.

För mer information och ansökningsblankett:

https://beta.swenurse.se/fonder-och-stipendier/hjalpfonder/svensk-sjukskoterskeforenings-fonder-for-ekonomiskt-stod

Svensk sjuksköterskeförening meddelar också att deras VFU-konferens kommer bli digital nästa år.

Även om vi uppskattar det digitala spåret ser vi en vinning att ses fysiskt (förutsatt att restriktionerna tillåter och därmed fortsätter arbetet med NU-dagarna som vi planerar kommer ske i maj 2021. Vill du engagera dig eller kanske vet en bra föreläsare på temat ”glädje på arbetet”, meddela oss gärna.

Ta hand om dig,

/Styrelsen

 

                                                  September 2020

Hösten är här och styrelsearbetet är igång!

Under första helgen i september samlades den nya styrelsen för första gången och satte ramarna för det fortsatta arbetet. Många ämnen avverkades men huvudrollen ägdes av NU-dagarna som vi planerar för ska ske under våren. Det ämnet som vann bästa biroll var såklart hemsidan, och det fortsatta arbetet med att optimera den så att ni medlemmar ska få ut så mycket utav vår nya plattform som det bara går. Vi försöker också finna ett bra sätt att kunna erbjuda seminarier och utbildningar. Detta återkommer vi mer om!

Ordförande Maria Sjöberg har varit på möte hos Mynak vilket hon berättar mer om i nästa nummer av tidningen som kommer i december!

Ha en fortsatt fin höst!

/Styrelsen

 

                                                  Augusti 2020

Hej! Vi hoppas ni haft en fantastisk sommar trots vårt annorlunda världsläge. Vi laddar inför den nya styrelsens första möte i september och ser mycket fram emot att tillsammans föra föreningen framåt. Arbetet med våra digitala plattformar fortsätter och vi vill därför påminna om att se till att vi har rätt mail till dig. Har du ändrat sedan du blev medlem ber vi dig ta kontakt med oss så vi kan ändra.

Vi önskar dig en fortsatt fin augusti!

                                                  Maj 2020

Hej och varmt välkommen till vår nya hemsida!

Vår förhoppning är att det ska bli lättare för dig som medlem att hålla dig uppdaterad och bli inspirerad av det material som finns på hemsidan. Vi rekommenderar att du loggar in på ”min sida” och fyller i dina uppgifter och därefter tar dig en rundtur för att hitta webbtidningen, kalendern och vårt community. En nyhet som vi tycker är extra rolig är att vi nu har en expertpanel som består av Anahita Keloushani och Ulric Hermansson som är redo för era frågor. Tveka inte att skriva till dem om du har en fråga som rör arbets- och miljömedicin eller alkohol -och narkotikaproblem i arbetslivet.

2020 är året då inget blev som det var tänkt, och det blev det inte heller för vår förening som tvingades tänka utanför boxen och ha årsmötet för 2020 digitalt. Men det gick ju fantastiskt det med! Vi välkomnar därmed in tre nya medlemmar i styrelsen som kommer axla rollerna som tidningsredaktör, webbansvarig och kassör. De kommer att presentera sig närmare i nästa nummer av vår tidning som kommer ut i juni samt på våra sociala kanaler.

Inte heller den planerade NU-dagarna gick att genomföra detta år, vilket betyder att vi satsar dubbelt upp nästa år och planeringen är redan i full gång.

Som sagt, vi hoppas att ni ska trivas med vår nya hemsida. Det är ju trots allt samma förening med samma driv, bara i en ny fräsch kostym.

/Styrelsen